Letselschade na een verkeersongeval

Jaarlijks vinden er in Nederland ongeveer duizenden verkeersongevallen plaats. Gelukkig is er bij de meeste verkeersongevallen enkel sprake van blikschade. Soms zijn er echter ook letselschadeslachtoffers te betreuren.


Vaak zijn er bij een verkeersongeval meerdere verkeersdeelnemers betrokken. Dit kunnen gemotoriseerde verkeersdeelnemers, fietsers of voetgangers zijn. Een verkeersongeval kan zeer ingrijpend zijn voor zowel het slachtoffer als de veroorzaker. Bij persoonlijk letsel na een verkeersongeval is het daarom verstandig om de politie in te schakelen. Deze bekijkt wat de toedracht is van het verkeersongeval. Maar ook of er getuigen zijn. Voor een goede afwikkeling van het verkeersongeval is het belangrijk om een duidelijke situatieschets voorhanden te hebben.

Whiplash door verkeersongeval

40 procent van de verkeersongevallen is een kop-staartbotsing. Hierbij botst een voertuig tegen het voertuig ervoor. Veelal wordt dit tweezijdig ongeval veroorzaakt door onvoldoende afstand tussen de twee betreffende voertuigen. Een voorbeeld van letsel dat na een dergelijk verkeersongeval kan ontstaan, is een whiplash. In veel gevallen kunnen verkeersslachtoffers in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Dit kan als iemand aansprakelijk is voor de letselschade. De schade kan dan op de derde partij worden verhaald.

Verkeersongeluk met letselschade?

Als iemand letselschade oploopt door een verkeersongeluk, kan er veel op diegene afkomen. Maar ook bij de veroorzaker kan er onduidelijkheid ontstaan. Hoe kan eventuele (im)materiële schade worden vergoed? En wie is aansprakelijk voor het verkeersongeval? Vragen waarop met behulp van een specialist van de LSA een antwoord kan worden gevonden.