Letselschade advocaat
Naam: [Verplicht]
E-mail: [Onjuist][Verplicht]
Uw vraag:
Om onderscheid te maken tussen SPAM en handmatig ingevulde formulieren dient u onderstaande karakters in het vak ernaast in te vullen
 [Verplicht]
0900 - ONGEVAL
0900 - 66 43 825

Nieuws

Op verzoek van Slachtofferhulp Nederland informeert de LSA u graag over het volgende. Enige tijd geleden werd in de media bericht dat deze zomer een drietal  kankerpatiënten – waaronder twee  Nederlandse patiënten – tijdens of na een behandeling in een kliniek voor alternatieve kankerbehandelingen te Bracht in Duitsland zijn overleden. Bericht werd dat zij daar behandeld zijn met het medicijn 3BP dat hen per infuus zou zijn toegediend. Mogelijk zijn ook in een eerder stadium Nederlandse kankerpatiënten overleden die in deze kliniek behandeld zijn.

Deze week werd het advies van de zorgautoriteit Bundesinstitut für Arzneimittel bekend gemaakt, waarin wordt gesteld dat dit middel volgens de Duitse wet alleen op voorschrift van een reguliere arts mag worden toegediend. Of er een direct verband is tussen het toedienen van 3BP en het overlijden van de patiënten, wordt nog onderzocht.
 
Slachtofferhulp Nederland heeft de LSA verzocht in het algemeen aan te geven wat LSA nabestaanden aanraadt indien zij overwegen om de kliniek of de behandelaar aansprakelijk te stellen. Omdat de behandeling waarschijnlijk in Duitsland werd uitgevoerd, zal waarschijnlijk Duits recht op deze kwestie van toepassing zijn. Het systeem in Duitsland wijkt op een aantal punten af van het vergoedingssysteem in Nederland.
 
Nabestaanden die hierover informatie willen inwinnen, raden wij aan – al dan niet via een Nederlandse - LSA-advocaat, contact op te nemen met één van de Duitse leden van onze Europse zusterorganisatie: PEOPIL. Hier vindt u de link naar de juiste pagina van hun website.
Mocht (een deel van) de  behandeling onverhoopt in Nederland hebben plaatsgevonden dan kunt u contact opnemen met een LSA-advocaat bij u in de buurt (www.kiesuwletselschadeadvocaat.nl).

Totaal: 4 bericht(en)
LSA sessie tijdens Jaarcongres Orde
15-10-2014
 
Perscommuniqué van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)
28-7-2014
 
Ook iedereen met rechtsbijstandsverzekering heeft vrije advocaat keuze
12-11-2013
 
Keurmerk Specialisatieverenigingen uitgereikt aan LSA
7-11-2013
 
      pagina 1 van 1